Väder

2023-08-21

Foto: Adobe Stock.

Väder var ett av mina vanligaste samtalsämnen denna sommar. Inte för att jag tidigare somrar också har pratat väder men sommaren 2023 har det med råge legat högst i topp.

Det har regnat i princip varje dag på min semester. Ibland mer ibland mindre. Och jag vet inte hur många gånger jag de senaste veckorna inlett mina mejl med meningen; ”Hoppas att din sommar varit bra trots allt regnande”. Denna regnsommar delas ju av i princip alla i hela landet. I vissa delar har det regnet fått följder som inneburit stora bekymmer. Trots allt har i de flesta svarat att det varit en bra sommar. Det har den även varit för mig. Jag har träffat nära och kära, badat en hel del bastu och läst många bra böcker.

Samma medskick som i mina jobbmejl ger jag er alla, med förhoppning om att ni precis som jag har kunnat ladda batterierna.

I veckan hade vi höstens första styrelsemöte och högst upp på agendan stod årets Tal-och språkkongress den 20 oktober. Många har redan anmält sig men det finns platser kvar. Vi är så stolta över att även i år kunna presentera föreläsare både från Sverige men även från andra länder. Ta chansen att anmäl er och ta del av dessa – jag kan garantera att deras föreläsningar kommer att vara givande.

Vi har också flera spännande artiklar på gång i höst om olika språk-, läs- och skrivutvecklande projekt i förskola och skola att inspireras av. Ni kommer också att få läsa om ny forskning om kommunikation vid autism hos små barn, läsfrämjande åtgärder i skolan samt didaktiskt perspektiv på lärares muntliga berättande.

Välkomna att i höst ta del av allt vi i SITS kan erbjuda!

Varma hälsningar!

Annelie, ordförande i SITS

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial