Sommarhälsning

2018-06-18

Jag hade kontakt med en medlem häromdagen. Vi kunde konstatera att i de flöden av information och aktiviteter som väller över oss under terminerna, och som når sin kulmen i maj, är det lätt att missa saker. Ibland är det medvetna och av tidsskäl framtvingade bortprioriteringar och ibland högst ofrivilliga och av överbelastat minne missade aktiviteter. Jag tror att ni förstår känslan. En del av de saker man missat är svåra att ta igen. Ögonblicket är passerat. Andra saker kan det finnas möjlighet att ta igen nu när det blir ett lugnare tempo och förhoppningsvis perioder av ledig tid.

En del saker väljer jag att skjuta på. Jag tycker inte att jag kan göra de upplevelserna rättvisa när jag egentligen har hjärnan på annat håll. Jag har till exempel en hög med tidningar att läsa, ibland uppslagna på en viss sida eftersom jag har hunnit ögna, men inte läsa på riktigt. Vidare har jag mejlat spännande länkar till mig själv, också att utforska vidare när jag har bättre tid. Bokhögen vid sidan av sängen börjar även den bli diger och så har jag, min vana trogen, en lista på saker ”att göra”.

Om ett par veckor är det dags för mig att gå på semester. Då tänker jag börja beta av dessa saker – i lugn och ro så att jag kan njuta under tiden!

Jag önskar även dig en skön sommar med tid att hinna komma ikapp med det som blivit liggande av olika orsaker. Förutom det du redan har på din lista ska jag ge dig ett trevligt tips. Läs, för första eller för andra eller tredje gången, igenom alla fina artiklar som ligger på SITS hemsida. Härlig, spännande läsning som du nu har tid att vältra dig i. Varför inte en solig dag i skuggan, i en lummig del av världen, med skärpta sinnen och med lust och fägring stor?

Sofia Norrman
Ordförande i SITS

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial