Snart ses vi väl i Stockholm?

Årets sommar har utmärkt sig med mycket sol och värme. Sannolikt är vi många som fyllt på med energi och kraft, även om åtminstone inte jag kände mig särskilt pigg och alert när jag var mitt i det. Där, i 32-gradig värme, när luften dallrade och kläderna klibbade mot kroppen, lämnade hjärnans förmåga mycket att önska. Jag hoppas att ljuset och alla D-vitaminer ger effekt på längre sikt i stället.

Något som jag vet kommer att ge mig och många andra påfyllning av energi är årets kongress. Den 12–13 oktober är det dags. Årets kongress heter ”Det tysta språket: Språkliga förutsättningar och förståelse”. Ni hittar programmet här på hemsidorna. Med olika infallsvinklar från föreläsarna kommer fokus i år att ligga på språkförståelse och hur förutsättningar för att ta in språk skapas på bästa sätt.

I år har vi också en paneldebatt som vi kallat ”Samverkan i förskola och skola”. Vi vill belysa hur viktigt det är att vi samarbetar på bästa sätt med barn och elevers språkutveckling och förståelse i fokus.

Eftersom kongressen ligger tidigare i år än den gjort de senaste gångerna, behöver anmälan komma in till oss senast den 15 september för att det lägre priset ska gälla. Passa på!

Jag önskar er härmed en härlig och frisk höst och önskar er välkomna till Stockholm i oktober. Vi ses väl?

Sofia Norrman, ordförande i SITS

P.S. Håll också utkik efter hösten spännande artiklar här på SITS hemsidor och i Facebookgruppen! De kommer att bjuda på en blandning av bokrecensioner, referat från intressanta föreläsningar och andra nyheter. Vi kommer bland annat att redogöra för resultatet av SPSM: s nationella kartläggning av stödet till elever med språkstörning. Och med tanke på höstens kongress så publiceras snart en text skriven av en av deltagarna i paneldebatten, specialpedagogen Isabel Olsson, som formulerar sina tankar om elever i språklig sårbarhet i krönikans form. D.S.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial