Nu ger vi tiden en chans att bre ut sig

2018-12-16

Ja, så var snart ytterligare ett år till ända. Precis som alltid går tiden fort. Men gick inte den här hösten fortare än någonsin?

Tiden rusar och det är hela tiden full agenda. Det är den nära familjen, den mer perifera familjen, hemmet, jobbet, vänner, intressen och måsten som ska samsas i kalendern. Men vad skulle hända om vi lät bli, sköt på eller spred ut vissa aktiviteter. Oputsade fönster. Färdigköpta julkort – eller inga julkort alls. Köttbullar som någon annan har fixat. Samma klänning som förra julen. Kompisträff i januari i stället för mitt i stöket. Det som inte är heligt för mig kan jag hoppa över. Tror jag.

Välj bara de saker som skänker värme och glädje och lugn. Som ger precis den julkänsla du vill ha. Vore det inte härligt att känna att varje dag lämnar mer utrymme för att njuta i stället för att skynda? Om vi tar allt i en makligare takt så kanske dagarna kommer att kännas längre. Skulle det rent av kunna vara så att vi, om ett år, tycker att 2019 var ett riktigt långt år då vi hann med att andas ordentligt? Det vore väl skönt? Kanske ska du ge den julklappen till dig själv? Jag tror att även miljön mår bra av att vi skruvar ner tempot och sållar bort aktiviteter och inköp. Låt oss njuta av det vi redan har.

Med den utmaningen till såväl mig själv som er, tackar jag er för ert engagemang 2018 och önskar er en god jul och ett riktigt fint 2019. Ett spännande 2019 som för SITS del innebär 60-årsjubileum. Just det får ni förstås inte sålla bort ur era ”att-göra-listor” för det kommande året. Programmet presenteras på vår hemsida – håll utkik.

Men just nu lämnar vi det därhän. Och njuter av en härlig jul!

Hälsningar

Sofia

Sofia Norrman, ordförande SITS

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial