Ledare februari 2018

2018-02-22

Att lära om

När min man tycker att folk klagar i onödan, eller ger upp för lätt, benämner han dem som ”pappersmänniskor”. Han menar att de är gjorda av ett material som inte håller så bra, så det är väl ingen komplimang direkt.

Jag har, i detta nådens år 2018, tvingats inse att jag är en pappersmänniska. Men för mig har ordet en helt annan innebörd. Jag tror inte att jag lätt går att riva sönder, eller att jag blir till en liten tufsig hög när det regnar. Nej, däremot är jag en sådan som föredrar papper framför digitala format. Åtminstone när det kommer till att läsa. Det gäller exempelvis vår tidskrift Tal & Språk. För mig är det inte samma sak att sitta och scrolla på en telefon eller en platta som att sitta med en fysisk tidning framför mig. Jag vet att det är en vanesak och att jag bara behöver lära om. Men precis som om jag aldrig har brytt mig om att lära mig tycka om kaffe, har jag aldrig känt behov av att vänja mig av med papper. Förrän nu.

Du som läser det här har ju uppenbarligen tagit dig in på vår hemsida. Och faktum är att det har även jag gjort. Jag börjar trivas här mer och mer och ser det som att jag besöker ett trevligt rum med intressant innehåll. Här kan jag se mig om i olika hörn och hitta spännande artiklar, information om konferenser i Sverige och övriga världen och få veta hur man blir medlem i föreningen. För att inte tala om att få se roliga bilder från kongressen i november! Till exempel.

Avsikten med att vi provar det här nya formatet är att vi hoppas kunna nå ännu fler och sprida information om tal, språk och kommunikation till en större grupp. Att vi lättare ska kunna kommunicera med medlemmar och läsare – och förhoppningsvis bli ännu fler i föreningen och kunna dra i gång nya evenemang.

Här på hemsidan ska vi känna oss som hemma. Vi får hjälpas åt att få varandra att känna sig välkomna, så som man gör när man träffas i ett nytt sammanhang. Vi kommer också att ha en ”brevlåda” för meddelanden till styrelsen och redaktionen. Där kan du lämna förslag på önskemål om innehåll för att just du ska känna dig nöjd.

Även om många i dag tar digitala format för givet, vet jag att det finns medlemmar som tycker att detta känns som ett arbetsamt berg att bestiga. Men motgångar har vi klarat förut, eller hur? Vi är väl inga pappersmänniskor …?

Låt oss i stället se fram emot att vi fått en ny mötesplats! Här kommer du alldeles snart få läsa om programmet för kongressen den 12–13 oktober! Du kommer också att få läsa referat från  kongressen 2017 och andra artiklar, precis som du är van vid i Tal & Språk.
Ja, hör du! Här kommer vi att trivas!

Sofia Norrman
Ordförande, SITS

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial