Ledare mars 2021

2021-03-16

Foto: Adobe Stock.

Tiden går fort och vi är redan inne i mars månad. För SITS har året inletts överraskande positivt. När vi modstulet förra året fick lov att ställa in kongressen anade vi föga att det skulle leda till att föreningen skulle få lite utav en nytändning.

Lite trevande anordnade vi under hösten ett webbinarium för våra medlemmar. Det gav oss blodad tand och vi beslutade att under 2021 anordna flera webbinarier för våra medlemmar. Det vi inte visste då var att så många skulle vara intresserade och att vi skulle få så fin respons!

En påminnelse om att alla förändringar, också de som inte är självvalda, leder till utveckling och ibland skapar nya positiva möjligheter. I och med våra webbinarier når vi ut till fler medlemmar och det ökar förutsättningarna till att sprida kunskap inom områdena tal, språk, och kommunikation. Vi upplever också att vi får en mer direkt och nära kontakt med våra medlemmar, vilket känns mycket inspirerande.

Året har hitintills också bjudit på andra glada angelägenheter – nämligen att vi ser att så många vill sprida sina kunskaper genom att skriva artiklar till vår webb. Jag vill påstå att vår hemsida idag är en fantastisk källa till ökad kunskap. Artiklarna spänner över många olika områden. Ett exempel är artikeln om Bokstart, en samverkan mellan folkbibliotek, barnhälsovård och förskola som syftar till att öka kompetensen hos föräldrar och yrkesgrupper som möter små barn och deras familjer. Ett annat är artikeln om ordförrådsutvecklingen hos barn med hörselnedsättning. Bredden på våra artiklar är verkligen en tillgång och en enastående kunskapsbank i ett aptitlig format. Glöm inte bort att ta del av dem och att tipsa andra!

Det första kvartalet är snart förbi och våren står för dörren. Vi arbetar oförtrutet vidare med att sprida kunskap och skapa möjlighet till givande erfarenhetsutbyten. Just nu pågår planeringen av att förflytta årets kongress till ett digitalt format. En uppgift som känns både spännande och utmanande. Mer information om kongressen kommer längre fram i vår.

Ja, vi lever i en väldigt speciell tid med en hög dos av ovisshet – i både stort och smått. Vi får påminna oss om och ta lärdom av den unika och fantastiska kreativitet och anpassningsförmåga som vi som människor har.

Hoppas vi ses på nästa webbinarium den 16 april!

Annelie Westlund, ordförande SITS

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial