Ledare februari 2019

2019-02-01

Jubileumsåret 2019!

Nu har styrelsen i det närmaste spikat programmet för årets kongress – den som infaller under det år då SITS fyller 60 år! Vi kommer att uppmärksamma detta jubileum på olika sätt. Det gör vi bland annat med ett program som vi format med omsorg utifrån önskemål från förra kongressens utvärderingar. Vi ska bland annat bjuda på en favorit i repris som många önskat i flera år, nämligen Victoria Joffe. Temat för jubileumsåret är ”När det inte bara är språket”. Vi sätter fokus på språkstörning i kombination med neuropsykiatriska funktionshinder, vilket också kommit upp som ett önskemål. Tanken är att vi ska ta oss från förskolan och uppåt i åldrarna.

Ett ständigt mål med kongresserna är att goda exempel ska spridas mellan olika delar av landet (och utlandet) och därför har vi i år ett extra inslag i vår utställning som vi hoppas kommer att stimulera till utvecklingsarbete och projekt ännu mer än tidigare. Detaljer kring detta återkommer vi till.

Vi kommer även att bjuda på föreningshistoria i olika former under kongressen. Du som har något intressant att berätta om SFFL/SITS från i dag, i går eller i förrgår får gärna kontakta oss i styrelsen redan nu, så att vi kan få med det i någon form. Gör det genom hemsidorna, via fliken ”Kontakt” där du klickar vidare till ”Tyck till”.

För att göra kongressen ännu festligare kommer lunchen på lördagen att bli något utöver det vanliga. Men vad det blir, det håller vi för oss själva!

Inbjudningarna till kongressen kommer att skickas ut under vårvintern, men på hemsidorna kommer vi att presentera programmet tidigare än så och där kan du också anmäla dig. Kom nu ihåg att betala din medlemsavgift, eftersom du som medlem i föreningen kommer att ha möjlighet att anmäla dig till ett förmånligt pris.

Med detta önskar jag dig välkommen till SITS 2019 och hoppas att du kommer med och firar vårt jubileum i oktober!

Sofia Norrman, ordförande

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial