Ledare december 2020

2020-12-19

Foto: Adobe Stock.

Så har ett år gått och det är dags att göra bokslut. För mig lämnar året 2020 värdefulla gåvor i form av intryck och händelser. Möten som rört själen och ord som har gett tröst. Ögonblick av skratt, gråt, sorg och rädsla. Vänskap som stärkts men också relationer som fasats ut. Vi har alla vår personliga berättelse om 2020, antagligen med positiva och negativa inslag.Men det här året har också gett oss en omskakande delad upplevelse och erfarenhet – en erfarenhet som vi helst hade varit utan. Ett gemensamt hot, både osynligt och oförutsägbart. Det har inneburit stora förändringar och uppoffringar som påverkat vår vardag på ett påtagligt sätt.

För SITS del innebar det att vi inte kunde ordna vår årliga kongress i oktober. Det ledde i sin tur till något positivt då vi anordnade ett uppskattat webbseminarium. Nu planerar vi att göra det vid flera tillfällen under våren. Det kommer att ge oss nya möjligheter att nå ut med kunskap där ni medlemmar kan delta, oavsett var i landet ni bor. Förhoppningsvis kan vi få en kontinuitet i medlemsaktiviteter som inte varit möjlig tidigare. Inget ont som inte har något gott med sig.

Men oavsett det hoppas vi innerligt att SITS kongress kan äga rum hösten 2021. För även om den digitala tekniken ger oss tillgång till kommunikation som är inte är geografiskt begränsad så kan den inte ersätta värdet av mänskliga möten. Trots att jag deltagit i otaliga digitala sammankomster har jag aldrig upplevt att det uppväger upplevelsen av att få se hela människan, ta in alla kommunikativa signaler och uppfyllas av den energi som kan uppstå. Låt oss hoppas att året som kommer ger oss möjlighet till det igen.

De kommande helgerna kommer jag att ta en själslig paus, se tillbaka på året som gått, ta med mig av det som varit bra vidare in i framtiden och förpassa resten till det förflutna. Jag vill med lugnt och öppet sinne kunna gå in i det nya året.

Oavsett hur ni kommer fira de kommande helgerna önskar jag er en riktigt God jul och ett Gott nytt år! Vi ses 2021 med allt vad det har att erbjuda!

Annelie Westlund, ordförande SITS

Foto: Privat.

 

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial