Julhälsning från SITS – ”En Blick Tillbaka och Framåt”

2023-12-22

Illustration från Adobe Stock.

Året har gått i rasande fart, och nu står julen för dörren och det är dags att summera året och det dags att önska en riktigt God jul.

Under det gångna året har SITS fortsatt att vara en dynamisk plats för kunskapsutbyte och engagemang. Våra webinarier har varit en central del av vår verksamhet, och namn som Barbro Westlund, Signe Tonér, Eva-Kristina Salameh, Hülya Basaran, Barbro Bruce, Lotta Andersson och Håkan Ernklev har tillsammans med många andra bidragit till många inspirerande samtal. Ämnen som språklig sårbarhet, kommunikation och flerspråkighet har varit i fokus och lett till intressanta diskussioner och insikter.  Samtliga webinarier finns som medlem att se på SITS webbplats – en perfekt aktivitet under den kommande julledigheten!

Årets kongress riktade strålkastarljuset på flerspråkiga barn och elever samt stöd kring selektiv mutism. I utvärderingen uppgav många att de tyckte kongressen var mycket givande och vi i styrelsen kände en närmast familjär atmosfär. Höjdpunkten var årets tal- och språkpris, som välförtjänt tilldelades Maaike Hajer för hennes betydelsefulla arbete inom språkdidaktik och ämnesundervisning.

Artiklarna på SITS hemsida fortsätter att vara en fantastisk kunskapsbank som strävar efter att täcka en bredd av ämnen, både utifrån forskning och praktik. Innehållet i artiklarna erbjuder en rikedom av information och insikter att inhämta för alla som möter barn och unga i sitt arbete.

Vi har redan nu påbörjat planeringen inför 2024 års kongress, som kommer att äga rum den 18 oktober. Sätt gärna en notis i almanackan redan nu för att inte missa detta spännande evenemang. Vi är också glada att ni numera också kan följa oss på Instagram (@sits_talosprak).

Slutligen vill vi rikta ett varmt tack för ert värdefulla engagemang och stöd under året.

Önskar er alla en fröjdefull jul och ett framgångsrikt nytt år!

Med vänliga hälsningar,

SITS styrelse, genom ordförande Annelie Westlund

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial